Haluaisitko viettää aikaasi lasten kanssa ja nähdä samalla maailmaa? Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uutta kieltä? Au pair Australia on silloin kuin sinulle tehty kansainvälinen vaihto-ohjelma. Ohjelma on tarkoitettu 18-30-vuotiaille nuorille naisille ja miehille, jotka haluavat viettää välivuottaan aurinkoisessa Australiassa. Kyseinen ohjelma tunnetaan myös nimellä Demi Pair Australia.

Vapaa-aikanaan Au pairina työskentelevä henkilö voi tutustua Australian kulttuurikohteisiin ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Au pairina on mahdollisuus myös oppia täydellinen englannin kielen taito, jonka arvostus ei työelämässä koskaan häviä. Au pair asuu isäntäperheen luona, huolehtii lapsista ja oppii kansainvälisyyttä, jota nykyään vaaditaan kaikkialla, esimerkiksi liike-elämässä.

Kansainvälinen kokemus on ”sulka hatussa” jokaiselle Au pairina työskentelevälle vielä vuosia sen jälkeen, kun työ Au Pairina on päättynyt. Työnantajat Suomessa ja maailmalla arvostavat paitsi huippuhyvää kielitaitoa, myös jokaista Au pairina välivuotenaan työskennellyttä henkilöä. Kansainvälisen, globaalin kokemuksen hankkiminen kertoo eri kulttuurien arvostuksesta, kiitettävistä kanssakäymis- ja kommunikointitaidoista, kunnianhimosta, rohkeudesta ja ennen kaikkea valmiudesta ottaa vastaan uusia haasteita.

Au pairina lasten parissa työskentelevän henkilön henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten joustavuus, kestävyys, kekseliäisyys, järjestelmällisyys ja loistavat kommunikointitaidot otetaan työelämässä aina positiivisesti huomioon. Au Pairina työskennellessä tutustuu paitsi kohdemaahan hyvin, niin voi saada myös elinikäisiä ystäviä. Joten, miten Au Pairiksi sitten haetaan?

Au pairiksi Australiaan Working Holiday -viisumin avulla

  • Viisumin hakijan pitää olla 18-30-vuotias
  • Working Holiday -viisumi maksaa 310 euroa
  • Viisumin avulla voi työskennellä vuoden ajan australialaisessa perheessä, mutta saman työnantajan perheessä voi työskennellä ainoastaan enintään 6 kuukautta
  • Käytännössä Working Holiday -viisumia voi pidentää myös toiselle vuodelle, mutta silloin vaatimuksena on, että henkilö on työskennellyt siihen mennessä vähintään 88 päivää etukäteen säädetyt, tietyt kriteerit täyttävässä työssä. Työ tarkoittaa usein työskentelyä jollakin australialaisella maatilalla.

Australiassa vallitsee suositus, jonka mukaan Au pairille pitää maksaa 200−250 Australian dollaria viikossa 25 tunnin työstä. Euroissa summa on noin 140-180 euroa. Au pairin palkkaaminen on usein todella edullinen ratkaisu australialaisperheelle, sillä päivähoitomaksut ovat hyvin kalliita, jopa 55-120 dollaria päivää kohden. Au pair on joka tapauksessa aina voittaja loistavan kielitaitonsa ja työkokemuksensa ansiosta, joten ei muuta kuin hae Au pairiksi. Se kannattaa!