Uusi-Seelanti sijaitsee eteläisellä puoliskolla. Uuden-Seelannin tunnetuimmat kaupungit ovat Auckland ja Wellington, joista Wellington on pääkaupunki. Uuden-Seelannin väkiluku on noin

4,886 miljoonaa. Au pairiksi Uuteen-Seelantiin voi hakea vaikkapa Allianssi, Au pair in New Zealand -ohjelman avulla. Mikä Allianssi? Allianssi löytyy verkosta ja tarkoittaa Suomen nuorisoalan kattojärjestöä, jonka tehtävänä on yhdistää kaikki muut nuorisoaloilla toimijat.

Au pair in New Zealand -ohjelman avulla pääsee tutustumaan mukavalla tavalla Uuden-Seelannin luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Uudessa-Seelannissa au pair voi halutessaan työskennellä joko 6 kuukauden tai vaihtoehtoisesti jopa 12 kuukauden ajan samassa perheessä. Kesäisin au pairina työskentelevälle on tarjolla lyhyitä 3 kuukauden työjaksoja.

au pair asuu isäntäperheessään ja huolehtii ennen kaikkea perheen lapsista, mutta myös pienistä kotitöistä. Au pair vie lapset kouluun ja hakee heidät, laittaa ruoan, pesee pyykit ja hoitaa esimerkiksi lastenhuoneen siivouksen. Au pairina työskentelevän henkilön työaika on 25–45 tuntia viikossa. Yleisesti viikkoon kuuluu myös 2 vapaapäivää. Au pair -jakson alussa on aina Uuden-Seelannin yhteystoimiston järjestämä 2–3 päivää kestävä alkuorientaatio. Yhteystoimiston kautta saa tietoa myös muista Uudessa-Seelannissa työskentelevistä au paireista. Muistathan, että hyvää englannin kielen taitoa arvostetaan kansainvälisesti, joten kannattaa ehdottomasti osallistua myös yhteystoimiston järjestämälle kielikurssille.

Hanki Working Holiday -viisumi Uuteen-Seelantiin

Uudessa Seelannissa opiskelet Working Holiday -viisumin avulla, joka tarjoaa mahdollisuuden työskentelyyn ja oleskeluun jopa 12 kuukauden ajan. Viisumin haltijalla on vuoden aikana valittavissaan kolme erilaista mukavaa vaihtoehtoa:

  • Viisumin haltija voi mennä seuraavaksi 6 kuukaudeksi uuteen perheeseen tai jatkaa samassa perheessä
  • Viisumin haltija voi etsiä itselleen myös uuden työpaikan
  • Viisumin haltija voi vain matkustella ja lomailla tulevan kuuden kuukauden ajan luonnonkauniissa Uudessa-Seelannissa.

Muistathan, että Working Holiday -viisumia Uuteen-Seelantiin voi hakea vain kerran elämässään ja viisumin yläikärajaksi on määritelty 35 vuotta.

Au pairina työskentelyä kannattaa harkita, jos

  • tulet hyvin toimeen englannin kielellä
  • olet avoin, ystävällinen ja joustava
  • ikäsi on 18–30 vuotta
  • olet suomen kansalainen

Edellä mainittujen vaatimusten lisäksi au pairiksi haluavan pitää toimittaa kaksi lastenhoitotodistusta eikä hänellä saa olla rikosrekisteriä tai huollettavia lapsia. Au pairina työskenteleminen avartaa omaa maailmankatsomusta, joten sitten vain nauttimaan elämästä au pairina kaukana Suomesta.