Nykyään yhä useammat opiskelijat suorittavat ammatillisiin- tai korkeakouluopintoihin kuuluvan työharjoittelunsa ulkomailla. Opiskelijan maailmankatsomus avartuu ja kielitaito karttuu. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi vahvistuu tunne, kuinka samanlaisia ihmiset ovat, huolimatta siitä missä he asuvat. Uudessa-Seelannissa on yhteensä kahdeksan yliopistoa, joiden opiskelutarjonta on hyvin monipuolinen ja kattava. Maasta löytyy myös 20 korkeakoulua, joissa opiskelu on käytännönläheistä, mutta vastaa kuitenkin melko täydellisesti suomalaista yliopistotutkintoa.

Uuden-Seelannin väkiluku on noin 4 545 627 ja pääkaupunki Wellington. Wellington on vehreä merenrantakaupunki ja virkeä viihde- sekä kulttuurielämän keskus. Uuden-Seelannin Etelä- ja Pohjoissaarella on opiskelijoille tarjolla myös monenlaista mukavaa vapaa-ajan toimintaa.

Opiskelemaan pääsy on yleensä helppoa

Opiskelupaikan hakeminen alkaa netissä opintoalan ja yliopiston/ korkeakoulun etsimisellä. Study in New Zealand -verkkosivusto on tarkoitettu yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden käyttöön verkossa. Lukuvuosi Uudessa-Seelannissa alkaa aina helmi- ja heinäkuussa ja hakea kannattaa 6–10 kuukautta ennen opiskelun aloittamista. Kannattaa toimia ajoissa, jotta stipendien ja mahdollisten apurahojen hakemiseen jää riittävästi aikaa, sillä opiskelu ei ole ilmaista. Opiskelelemaan lähtevää auttaa Suomessa KILROY, joka avaa mahdollisuuden erilaisten tutkinto- ja vaihto-opintojen suorittamiseen Uudessa-Seelannissa.

Opintojen rahoitus ei ole vaikeaa

Opiskelu Uudessa-Seelannissa maksaa niin kuin missä muualla tahansa. Opiskelijan on siis tarpeen hakea apurahaa tai stipendiä. Opiskelija voi myös tehdä osa-aikatyötä, eli työskennellä 20 tuntia viikossa. Opiskelija ei saa kansainvälisenä opiskelijana työllistää itse itseään, vaan hänellä pitää olla allekirjoitettu työsopimus. Opiskelijaviisumi myönnetään ainoastaan silloin, kun opiskelijalle on luvassa opiekelupaikka jostakin oppilaitoksesta Uudessa-Seelannissa. Uuden-Seelannin koulutusjärjestelmä on yksi maailman parhaista. Otagon ja Aucklandin yliopistot ovat sijoittuneet hienosti jopa QS World University Rankings -listalle. Opiskelijaa auttaa virheetön englannin kielen taito, joka kannattaa hioa kuntoon jo Suomessa.

Vapaa-aikana harrastetaan ja nautitaan elämästä

Opiskelijalla on myös ”yllätys, yllätys” vapaa-aikaa, joka kannattaa käyttää maailmankuvan avartamiseen, eli erilaisten urheilulajien kokeilemiseen ja seuraamiseen sekä häikäisevän luonnon että ainutlaatuisen eläimistön ihailemiseen. Opiskelija voi kokeilla myös niin sanottuja

Extreme-lajeja, kuten benjihyppyjä tai laskuvarjohyppyjä, koskenlaskua tai huimaa menoa vesiskootterilla. Uuden-Seelannin kansallislaji rugby on myös kokeilemisen arvoinen, soikion muotoisen pallon avulla pelattava joukkuepeli, joten ei muuta kuin pelaamaan. Hae siis opiskelijaksi ja nauti Uuden-Seelannin lumoavan kauniista maisemista.