Australiassa on mukava asua. Aurinkoa riittää ympäri vuorokauden ja terveydenhuolto toimii myös loistavasti. Hoitoon pääsee heti, minkä lisäksi lääkärin saa yleensä itse valita. Saatavilla on sekä yksityistä että julkista terveydenhuoltoa.

Australian kesä on pitkä, valoisa ja lämmin

Australian lämpöiseen kesään kuuluvat aina aurinkoiset uimarannat ja huikean kaunis luonto. Australiassa on tarjolla muun muassa seuraavia suosittuja uimarantakohteita:

  • Noosa Main Beach

Noosa Main Beach -kaupunkiranta sijaitsee Sunshine Coastin rannikolla Noosassa. Suositun pikkukaupungin rannan läheisyydessä on useita ainutlaatuisia pikkukauppoja ja ravintoloita. Ranta on erityisesti surffaajien suosiossa ja sen lähellä sijaitsevassa Tea Tree Bay -poukamassa voi nähdä vaikkapa suloisen puussa torkkuvan koalan.

  • Cable Beach

Cable Beach -uimaranta on pituudeltaan komeat 22 kilometriä. Ranta sijaitsee Australian luoteisrannikolla tunnetussa satamakaupunki Broomessa.

Muita suosittuja uimarantoja ovat muun muassa turkoosin veden ja valkoisen hiekan paratiisi, eli pohjoisosassa sijaitseva Whitehaven Beach uimaranta ja Sydneyn eteläpuolella sijaitseva Hyams Beach, joka sijaitsee Jervis Bayn kaupungissa.

Korkea palkkataso ja poliittisesti esikuvallinen maa

Australiassa havaitaan tavallista parempaa palkkatasoa sekä monissa palvelualan että hoitoalan ammateissa. Monista töistä maksetaan myös tuntuvia sunnuntailisiä, sillä Australia on arvostettu hyvinvointivaltio. Australiaa on jo kauan pidetty turvallisena ja poliittisesti erittäin vakaana maana, johon ei ole kohdistunut terroriuhkia. Terveydenhuolto ja koulutus on Australiassa erittäin laadukasta. Kansainvälisessä vertailussa monet Australian yliopistot sijoittuvat vuosittain todella korkealle. Kansainvälisesti arvostettuja yliopistoja ovat muun muassa Melbournen yliopisto, Sydneyn yliopisto, Quuenslandin yliopisto, Adelaiden yliopisto ja Canberran yliopisto.

Australiassa asuessasi et tarvitse omaa autoa, jos asut suuremmilla kaupunkialueilla. Raitiovaunu- ja rataverkosto toimivat todella loistavasti, mutta maaseutualueilla junaverkostoa ei juuri ole, joten omaa autoa tarvitaan päivittäin. Australiassa on vasemmanpuoleinen liikenne, joten autoissa ohjauspyörä ja hallintalaitteet sijaitsevat oikealla puolella Englannin tapaan. Ajoneuvosta maksetaan vuosittain niin sanottu rekisterimaksu, joka vastaa tuttua ajoneuvon käyttömaksua Suomessa.

Ruokakaupat ovat avoinna päivittäin, myös sunnuntaisin. Suurimmat supermarkettiketjut ovat Coles ja Woolworths. Kaiken kaikkiaan Australia on maailman kuudenneksi suurin valtio, jonka ilmasto on subtrooppinen aro- ja aavikkoilmasto. Hyvää tekevään Australiaan kannattaa tutustua työn, opiskelun, vakituisen asumisen tai vaihto-oppilasvuoden merkeissä.