Backpackerinä Uudessa-Seelannissa

Uusi-Seelanti on ihanteellinen matkakohde ”reppureille” ja yhä useammat valitsevat Uuden-Seelannin jo pelkästään luonnon ja maiseman tähden. Lisäksi Uusi-Seelanti tarjoaa useita hyviä majoitusvaihtoehtoja molemmilla saarilla.

Uusi-Seelanti on unelmapaikka niille, jotka etsivät erilaisuutta: matkustusreittejä on useita ja helposti toteutettavissa. Liikkuminen paikasta toiseen on erittäin joustavaa. Voit ostaa bussipasseja paikasta A paikkaan B ja pysähtyä matkan varrella niin usein kuin haluat. Lisäksi Magic Travellers Network ja Kiwi Experience –busseilla pääset paikkoihin , jonne muuten on hankala mennä. Voit pysähtyä missä ja milloin haluat ja taas jatkaa matkaa samalla tavalla.

Magic-busseihin voit helposti yhdistää myöskin junamatkan ja matkustaa kuuluisalla TranzAlpine –junalla tai TranzCoastal –junalla.

Uuden-Seelannin tiet ovat hyvässä kunnossa, hyvät opasteet vievät sinut perille helposti. Auton ostaminen tai vuokraaminen on helppoa ja kohtuullisen hintaista.

Majoitusmahdollisuudet ovat rajattomat ja ainoastaan oma kukkarosi on mittarina! Hostellit ovat tasokkaita ja yleensä kaikista löytyy internet, tv ja self-catering –keittiöt ja niin edelleen. Jos haluat olla varma paikan tasokkuudesta , niin etsi Qualmark –logoa. Merkki kertoo siitä, että paikka on tarkastettu ja täyttää sille asetetut vaatimukset.

Laskettelu Uudessa-Seelannissa 

Uudessa-Seelannissa on neljä laskettelualuetta jotka tarjoavat jokaiselle jotakin aina perhelaskettelijoista extreme-urheiluun saakka. Laskettelupaikat ovat hyvässä kunnossa, majoitusvaihtohtoja on useita ja iltaelämä on vauhdikasta ja svengaavaa.

Uuden-Seelannin laskettelukausi on hämmästyttävän pitkä. Se alkaa kesäkuussa ja päättyy lokakuussa. Ensimmäinen laskettelukeskus löytyy Mt.Huttista Canterburystä. Viimeiseksi sulkeutuva laskettelukeskus on Mt.Ruapehu joka sijaitsee Whakapapassa.

Mt.Ruapehun laskettelualue sijaitsee pohjoissaarella –Mt.Rapehu on tulivuori Tongariron kansallispuistossa. Luonnonmukaiset rinteet , laavan muokkaamat kourut ja hyppyrit tekevät lumilautailusta ja laskettelusta todellisia elämyksiä. Läheltä löytyy Uuden-Seelannin korkein vuori Turoa jonka korkeus on 720 metriä. 

Mt.Huttin laskettelualue 

Eteläsaaren alppien lähellä Canterburyn alueella sijaitseva Mt. Hutt tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia tasankojen yli Tyyneen valtamereen. Täällä voi harrastaa laskettelua, lumilautailua, ”laskuvarjohiihtoa” jäätiköillä. Majoituspalvelut ovat lähistöllä tai sitten voit yöpyä Christchurchin kaupungissa noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä.

Lisää laskettelusta löydät osoitteesta:
www.mtruapehu.com
www.mackenziewinter.co.nz
www.nzski.com

Powered by Aava 3