Työt Australiassa 

 

Työhön liittyvät asiat ovat ehkä tärkein osa koko matkaa ja siksi olemme panostaneet siihen, että työllistyisit mahdollisimman nopeasti  maahan  saavuttuasi olipa kyseessä  Sydney, Brisbane tai Melbourne. Koska samoista työpaikoista kisaa parhaimmillaan pari jumbojetillistä backpackereitä viikossa, niin on merkitystä, että sinulle tarjotaan työpaikkoja ja että sinua avustetaan työllistymisessä. Et siis itse ole vastuuusaa omasta työllistymisestäsi vaan työpaikka etsitään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Juuri tämä erottaa Ultiman ohjelman muista samanlaisista ohjelmista.

Mutta ennen kuin menemme pitemmälle, niin tutustu millaisia töitä australialaisella yhteistyökumppanillamme on juuri nyt (online) tarjolla:

Job Search Australia, spesialisti työllistäjänä- 12 kk:n jäsenyys

Palvelu sijaitsee yhteistyökumppanimme toimistossa ihan Sydneyn keskustassa. Töitä on tarjolla seuraavilta aloilta:

 • Accounting & Banking
 • Sales & Marketing
 • Fruit Picking
 • Farm & Country Work
 • Manual Labour
 • Trades
 • Nanny & Au Pair
 • Adminstration/Office Work
 • Hospitality (palveluala, hotellit, ravintolat, kahvilat jne.)
 • Nursing
 • Telemarketing
 • Customer Service (asiakaspalvelu)     

 

Toimistossa sinua palvelee ja opastaa erittäin asiantunteva tiimi ja pääset ensimmäisenä tutustumaan tarjolla oleviin uusiin työpaikkoihin. Lisäksi sinulle lähetetään tekstiviestinä/sähköpostissa tietoja uusista mahdollisuuksista koko ajan.

Lisäksi saat alennusta erilaisista valmennusohjelmista, jotka auttavat sinua työllistymään nopeammin.

Maksettava palkka

Olemme laskeneet , että saat noin 1.500 euroa bruttona teitpä sitten mitä tahansa työtä. Esimekiksi: kuorma-autonkuljettaja 25 dollaria/t,( n.20 €) , omenanpoimija 26-40 dollaria/kori (3-4 koria päivässä), tarjoilija 16-20 dollaria/t( 12-16 €/t, baarimikko 400 dollaria viikko. Työnantajasta riippuen tarjolla saattaa olla edullinen majoitus (hotellissa, hostellissa jne).

Australian verotuksesta

Working Holiday -viisumilla työskentelevien voivat työskennellä enintään 6 kk saman työnantajan palveluksessa.

Working Holiday -viisumilla työskenelevät luokitellaan " NON-RESIDENTS" -kategorian (ei pysyvästi maassa) ja silloin vero -% on 19. (Tammikuu 2017)

Esimerkki viikkoansioista ja verotuksesta:
1$- 414$ viikossa - 19 % (0-37.000 dollaria vuodessa, vero% on 19%)
415$ - 999 $ viikossa : 120 $ + 30 % (35.001-80.000 dollaria vuodessa, 10.150 dollaria + 30%)

Veroprosenttisi on siis 19 % (tammikuusta 2017 alkaen) kun aloitat työt Australiassa.

Jokainen voi anoa takaisin maksamiaan tuloveroja ja Superannation -maksua (eläkemaksu) 9 % ennen Suomeen paluuta. Saat opastusta anomiseen Sydneyn, Brisbanen ja Melbournen toimistoista.

Valmennuskurssit

Kurssit kestävät yleensä yhden päivän ja tarjolla on mm. RSA ( Responsible Service of Alcohol), Green Card courses ( Safety in Construction Green Card) eli jos haluat tysökennellä rakennuksilla, niin tämä on se kurssi joka antaa siihen paremmat mahdollisuudet.

Muita kursseja: Responsible Conduct of Gambling (pelikasinot), Food & Beverage Service for Waiters/Waitress: ruuan ja juoman tarjoilu/tarjoilijat), Barista Skills (kahvin valmistus ja espresson tarjoilu),Bar Courses ( baarimikko, Cocktailien sekoitus), Food Hygiene (ruuan käsittely), First Aid (ensiapukurssi), Fork Lift Licence (2,5 päivää ja aiheena trukkien kuljetus).

Kurssien hinnat ovat 75-145 dollaria (noin 50-100 euroa) miinus alennus. Suosittelemme, että käyt ainakin yhden kurssin ja parannat tällä tavalla työnsaantimahdollisuuksiasi huomattavasti. Kurssit esitellään seikkaperäisesti Sydneyn toimiston infotilaisuudessa.

Vihjeitä ja ohjeita

Oikeanlainen työ on tärkeää onnistuneen oleskelun kannalta. Job Search Australian  ainoa tehtävä on avustaa sinua löytämään työpaikka kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ohjelman voi aloittaa Sydneyn lisäksi Brisbanesta tai Melbournesta. Working Holiday -viisumilla voit ottaa vastaan työtä mistä vaan ja omalla aktiviisuudellasi on myöskin merkitystä työllistymisen kannalta. Ja tietysti sillä millainen kielitaito ja työkokemus sinulla on.

Kaikkiin töihin ei tietenkään tarvita " täydellistä" kielitaitoa, vaan pärjäät vähemmälläkin alussa ja koska kielitaito kehittyy oleskelusi edetessä, eli kun palaat on kielitaistosi aivan eri tasolla kuin lähtiessäsi. Jos taas tuntuu, että tarvitset englannin kielen kertausta ennen kuin aloitat ohjelman, niin tutustu Ennakkovaraukset -valikkoon ja Kielikurssit. Sinun kannattaa varautua siihen, että osa työnantajista haluaa haastatella sinua ja siksi etukäteen laadittu CV on hyvä olla olemassa.

Jos matkustat maaseudulle ja " The Outback" -alueelle, niin siellä on yleensä tarjolla sesonkiluonteisia töitä. Infopaketista löydät Harvest Guide-opaskirjasen ja paljon kontakteja työllistymistä ajatellen. Muistathan, että voit käyttää Job Search Australian ilmaista puhelinta, ja internetiä ottaessasi kontaktia työnantajiin. Working On Holiday -ohjelma on suunniteltu siten, että työskentely tukee matkustamista ja että voit rahoittaa matkustamisen tekemällä töitä. Tähän tarvitaan oikeaa asenetta, sillä työn merkitys on "täyttää" rahapussiasi ja mahdollistaa matkustelu. Mitä joustavampi olet, sitä helpommin työllistyt!

Sinun kannattaa olla tarkkana kun työajoista, tuntipalkasta ja työnkestosta sovitaan,sillä näin vältät myöhemmät erimielisyydet. Jos mahdollista niin tee työsopimus kirjallisesti.

    

Powered by Aava 3