Usein kysyttyä 

 

Mitä maksaa matkustaa Working on Holiday Australia/Uusi-Seelanti ohjelman kautta?

Hinta riippuu siitä, minkä palvelupaketin valitset.
Voit ostaa meiltä : 4 vuorokauden palvelupaketin hintaan 395 €, 7 vuorokauden paketti maksaa 495 €. Viisuminhankinta on 370 €/Australia ja 70 €/Uusi-Seelanti. Eli voit valita joko 4 vuorokautta majoitusta plus palvelut tai 7 vuorokautta plus palvelut.

Paljonko rahaa minulla on oltava mukana?

Viisumisäännöissä kerrotaan, että sinulla on oltava riittävästi rahaa elämiseen ja asumiseen heti matkan aluksi koska ensimmäinen tilipussi tulee vasta 4-6 viikon kuluttua. Voit joutua maksamaan vuokratakuun ja tietysti elämiskustannukset tai ehkä hankintoja työpaikkaa varten. Olemme arvioineet että 3400 € (5200 dollaria) tavalla tai toisella käytettävissä riittää (Australia). Kaikkihan riippuu siitä kauanko aiot viipyä ja millaiseen elintasoon olet tottunut. Koska sinulla on meno-paluulentolippu jo hankittuna, ei rahavaroja yleensä tarkisteta maahan saavuttaessa. Mutta kaikkeen on varauduttava. Uuden-Seelannin maahantulovirasto on tarkempi rahojen suhteen kuin Australian: rahaa on oltava käytettävissä 2.500 euroa ( noin 4.200 dollaria). Mukaan siis kannattaa ottaa englannin kielinen todistus pankkitilin saldosta tai muu todiste (luottorajasta todistus etc.)

Kuinka asun?

Ensimmäiset neljä/seitsemän  yötä Sydneyssä/Brisbanessa/ Melbournessa/Aucklandissa kuuluvat palvelupakettiin. Voit etukäteen varata lisäöitä (edullisempaa kuin paikan päällä) jos tuntuu, että haluat pidentää hostellimajoitusta. Lisävuorokausi maksaa noin 40 euroa. Tämän jälkeen on sinun hankittava asunto. Vapaita asuntoja ilmoitellaan ympäri Sydneytä/Brisbanea/Melbournea ja esimerkiksi hostellien ilmoitustauluilla on useita vaihtoehtoja. Edullisin ja ehkä suosituin asumismuoto on kimppakämppä eli sinulle vuokrataan huone isommasta huoneistosta, jaat yleiset tilat ja keittiön muiden ihmisten kanssa. Viikkovuokra on noin 145-190 dollaria (95-140 euroa/vk)

Pitääkö ohjelmassa olla täydet 12 kk?

Ei todellakaan! Voit itse valita kuinka kauan olet ohjelmassa (Australia/Uusi-Seelanti). Viisumi on voimassa enintään 12 kk siitä hetkestä kun saavut kohteeseen. Lentoliput enintään 12 kk eli sinun oltava takaisin Suomessa ennen kuin lentoliput umpeutuvat. Eli kun olet saanut tarpeeksesi - on aika palata Suomeen!

Tax File Number (Australia), IRD Number (Uusi-Seelanti)

Jotta voisit aloittaa työnteon on veronumero oltava anottuna ja saat väliaikaisen todistuksen siihen saakka kunnes anomuksesi on käsitelty. Veronumeroa ei voi anoa Australian ulkopuolelta ja siksi yhteistyökumppanimme hakee sen heti kun olet saapunut (Australia) ja avustaa sen hakemisessa ja lomakkeiden täyttämisessä (Uusi-Seelanti). Tämä on osa palvelupakettia.

Miksi työpaikat eivät ole tiedossa ennakkoon?

Siksi että lähes kaikki työnantajat haluavat tavata ennen kuin sitoutuvat palkkaamaan sinut ihan kuten Suomessakin. Toisaalta sinunkin on hyvä tavata tuleva työnantaja ennen kuin sitoudut enemmän.
Sinun kannattaa olla tarkkana ja käydä läpi työhön liittyvät yksityiskohdat työnantajan kanssa, jotta välttyisit väärinkäsityksiltä. Kaikki palkkakuitit kannattaa myös säilyttää, sillä joudut tekemään veroilmoituksen ennen maasta poistumista. Sen voi tehdä puolestasi valtuutettu veroagentti pientä korvausta vastaan. Hän voi myös anoa maksamiasi veroja takaisin puolestasi. Projekti kannattaa käynnistää hyvissä ajoin ennen paluuta, jotta ehdit saada sen hoidettua (4-6 viikkoa). Lisäksi voit anoa 10 % takaisin maksamistasi Superannuation-maksuista, jotka työnantaja pidättää palkastasi. Tämänkin voit antaa veroagentin hoidettavaksi.

Miksi en voi työskennellä yhdellä työnantajalla kauempaa kuin 6 kk (Autralia), 3 kk (Uusi-Seelanti)

Siksi, että veisit paikallisten asukkaiden työpaikan!

Paljonko työstä maksetaan?

Normaali tuntikorvaus on noin 15-20 dollaria, keskimäärin 15 dollaria/t ( 12 euroa). Muitakin tuntihintoja voi olla riippuen työstä ja työajoista. Veroprosentti on 29 /Australiassa ja 19.5.% Uudessa-Seelannissa ( lue lisää verotuksesta (Työskentelymahdollisuuksia -kohdasta). Työviikko on yleensä 40 t. Työajoista ja työhön liittyvistä asioista kannattaa sopia tarkasti aina työnantajan kanssa. Jos työhön tarvitaan tiettyä työvaatetusta, niin sen joudut itse hankkimaan.

Australialaisen/Uusseelantilaisen työnantajan ei tarvitse maksaa paikallista sotua working holiday-viisumilla työskentelevistä. Siksi on tärkeää että sinulla tarpeeksi hyvä matkavakuutus, joka korvaa myös työaikana mahdollisesti tapahtuvat vahingot (näin yleensä on). Suosittelemme tutustumista Gouda-vakuutukseen.

Paljonko voin viedä matkatavaroita?

Voit ottaa mukaan 23 kg matkalaukun/repun sekä lisäksi 8 kg:n käsimatkatavaran. Muista että Australiaan ei saa viedä ruokatarvikkeita eikä puuesineitä. Lisäksi nesteiden vienti on saanut omat ohjeet (lähtöpaketissa enemmän tietoa).

 

 

Voinko matkustaa Uuteen-Seelantiin/Australiaan ohjelman aikana?

Kyllä voit. Edullisin ja riippumattomin tapa on ostaa lentolippu Australiasta/Uudesta-Seelannista: siellä on aina budjettihintaisia lentolippuja myynnissä.


Entä pakolliset rokotukset?

Australia/Uusi-Seelanti ovat yhtä "puhtaita" kuin Suomi, mutta suosittelemme Hepatitis-rokotuksia. Jos käyt myös Aasiassa, niin tarvitset toisenlaisen suojan extyfus-kuumetta vastaan ja viides poliorokotus japanilaista aivokuumetta vastaan on suositeltava. Ota yhteyttä terveyskeskukseen ja pyydä lisätietoja rokotuksista. Myös netistä löydät tietoa rokotuksista. Lisätietoja löydät Matkailijan terveysopas-sivustolta www.terveyskirjasto.fi

Tarvitsenko kansainvälisen ajokortin?

Kyllä tarvitset. Infopaketistamme löytyy hakulomake sekä ohjeet kv-ajokortin anomista varten. Lisää tietoa saat www.autoliitto.fi

Voinko ajaa kortin Australiassa/Uudessa-Seelannissa ?

Jotta voisit ajaa kortin Australiassa, on sinun oltava siellä kirjoilla vähintään 6 kk. Ajokortti ei ole voimassa sellaisenaan Suomessa.

Miten saan edulliset hinnat ja ohjeita Australian/Uuden-Seelannin sisäiseen matkustamiseen?

Sydneyssä/Brisbanessa/Melbournessa on paljon pieniä matkatoimistoja, joilla on jatkuvasti erikoishintaisia matkoja ja tarjouksia paikkaan kuin paikkaan. Samoin Aucklandin yhteistyökumppani neuvoo ja opastaa.

Koska mielesi voi muuttua ja ehkä myöskin suunnitelmasi, niin suosittelemme lisämatkojen hankkimista vasta paikan päällä. Näin saat varmasti tarpeeksi tietoa ja ehdotuksia reittivalinnoissa ja voit lähteä silloin kuin siltä tuntuu etkä ole riippuvainen etukäteisvarauksista! Esimerkiksi Australiassa lentää Virgin Blue -lentoyhtiö erittäin edulliseen hintaan.

Mitä tarkoittaa WWOOF?

WWOOF tarkoittaa Willing Workers On Organic Farms eli vapaaaehtoista työskentelyä erilaisissa työpaikoissa. Maksat työnteollasi ylläpidon. Yleensä työskentelet 4-6 tuntia päivässä ja asut paikallisten kotona tai maatilan asuntolassa. Sinulle maksetaan palkkaa rahana jos sinulla on working holiday -viisumi. Jos taas olet jo täyttänyt 31 vuotta (Australia), 36 vuotta (Uusi-Seelanti), saat työtä vastaan asunnon ja ylläpidon. Jos olet ajatellut oleskella Australiassa enintään 3 kk niin tarvitset ETA-matkustusasiakirjan jos enintään 6 kk niin silloin tarvitset turistiviisumin. Molemmat viisumit saat toimistostamme. Sinulle ei siis makseta rahapalkkaa(= sinulla ei ole työviisumia ja olet täyttänyt 31/36 vuotta).

Avustamme jäsenyyden hankkimisessa, WWOOFin jäsenmaksu on  noin 45 euroa + pankkikulut). Saat jäsennumeron ja kirjan joka sisältää noin 1200 kontaktia työn hakemiseksi ympäri Australiaa/Uutta-Seelantia.

Voinko opiskella Australiassa?

Working Holiday -viisumilla voit opiskella enintään 4 kk.

Voiko toinen Pohjoismaiden kansalainen hakea kanssani samaan ohjelmaan?

Jokainen hakee ohjelmaan oman maansa ohjelman kautta.

Ultima Travel Oy - TR-Kielimatkat Oy - mitä ja keitä me olemme?

Ultima Travel Oy on TR-Kielimatkojen tytäryhtiö ja ohjelman nimi on Working On Holiday.
Ultima Travel on perustettu 1992 ja se on keskittynyt tuottamaan Working on Holiday- , aupair-ohjelmia sekä työharjoitteluohjelmia.

Ultima Travel Oy

Y-tunnus: 527.451

Hietalahdenkatu 10 C 57
00180 HELSINKI

Tel: 010 666 5808
email: ultima.travel@nettilinja.fi
www.ultimatravel.fi

TR-Kielimatkat Oy
Y-tunnus : 0667259-6

 

 

 

Powered by Aava 3