Willing Workers On Organic Farms

 

WWOOF eli Willing Workers on Organic Farms sopii kaiken ikäisille (18+) seikkailuja kaipaaville reissaajille!
WWOOF:ssa ideana on tehdä töitä erilaisilla maatiloilla majoitus- ja ruokapalkkaa vastaan. Asuminen tapahtuu perheen luona ja perhettä autetaan päivittäisissä askareissa noin neljästä kuuteen tuntia päivittäin, riippuen avun tarpeesta. Työ vaihtelee puutarhatöistä eläinten hoitamiseen. Yleensä yhdellä maatilalla työskennellään viidestä päivästä muutamaan viikkoon tai kauemmin. Töitä on myös mahdollista löytää muilta aloilta.

Kaikki 18-30-vuotiaat, jotka pääsevät reissuun Working Holiday-viisumilla saavat työstä normaalisti palkkaa ja 31-vuotiaat (Australia) ja 36-vuotiaat (Uusi-Seelanti) työskentelevät ylläpitoa vastaan. Australiassa työskenteleminen ylläpitoa vastaan luetaan vapaaehtoistyöksi, joten alle 3 kk:n oleskelu ei vaadi viisumia, vain pelkän ETA-matka-asiakirjan. Jos ajattelit olla Australiassa yli 3 kuukautta, tarvitset turistiviisumin (kysy lisätietoa toimistosta).

Liittyminen

Liittyminen tapahtuu täyttämällä lomake internetissä, ja samalla ostetaan Australian WWOOF Book. Kirja toimitetaan  sinulle postitse ja sieltä löytyy kaikkien  WWOOF maatilojen yhteystiedot: yhteensä 2300 kontaktia, joista 240 luomutiloja ja loput tavallisia. Saat myös salasanan, jotta voit käyttää palvelua myös internetissä. Jäsenyys on 12 kuukauden pituinen.

Turistiviisumi

Voit myöskin anoa kauttamme turistiviisumia (3kk tai 6kk) mutta silloin et voi työskennellä oleskelusi aikana. Turistiviisumi maksaa noin 150 euroa. Pyydä lisätietoja toimistosta.

Jos taas olet jo täyttänyt 31 vuotta (Australia), 36 vuotta (Uusi-Seelanti), niin voit työskennellä ylläpitoa vastaan ja silloin voit hankkia WWOOF:in jäsenyyden (Willing Work on Organic Farms). Ohjelma on enemmänkin kulttuurinvaihto-ohjelma ja kattaa koko Australian/Uuden-Seelannin. Jäseneksi liittymisen myötä saat ennen lähtöä kirjan joka sisältää noin 1200 erilaista kontaktia ja voit itse valita/ottaa yhteyttä itseäsi kiinnostaviin kohteisiin etukäteen ja sopia jatkosta.

Työtä tehdään yleensä 4-6 tuntia päivässä ylläpitoa vastaan.

Oleminen WWOOF-ohjelmassa on mielenkiintoista ja erilaista matkustamista: tapaat paikallisia ihmisiä, lyhin sitoutuminen on kaksipäivää tai voit olla niin kauan kuin viihdyt paikkakunnalla. Työt ovat hyvin erilaisia, esimerkiksi farmilla työskentely kuten aitojen korjaus ja rakentaminen, kylväminen, istuttaminen, kitkeminen, kerääminen, pakkaaminen, kompostin teko,lypsäminen ja eläinten ruokinta. Ohjelmassa on myös mahdollisuus työskennellä hostelleissa, kotiapuna ja niin edelleen. Jos oleskelusi kestää yli 3 kk niin tarvitset turistiviisumin.

Käänny puoleemme jos tarvitset lisäapua viisumiasioissa. 010 666 5808.


Lisää tietoa saat sivuilta 
  http://www.wwoof.com.au/


Voimme opastaa jäsenyyden hankkimisessa, mutta helpoin tapa liittyä jäseneksi on täyttää jäsenyyslomake internetissä.
Australian WWOOF:iin rekisteröityminen maksaa AUD 65 dollaria eli noin 50 euroa plus 5 dollaria postituskuluja.

Powered by Aava 3